Svi premijerovi ljudi

nikolic

jorgovanka

Ovo su naslovne strane lista „Kurir“.Na prvi pogled ništa neobično.Jedna novina kritikuje glavne aktere našeg političkog života.Nije to ni prvi ni poslednji put.Zanimljivo je to što je to novina koja je poznata po tome što hvali i afirmiše svaki potez premijera Vučića.Dešava se da se u tim novinama može pročitati i tekst koji kritikuje pojedine funkcionere Srpske napredne stranke ali nikad njenog šefa – Vučića.
Kurir je premijerova novina,novina koja je u potpunosti u službi njegove politike, preciznije u službi očuvanja njegove lične vlasti u Srbiji ili u službi izgradnje autoritarnog režima gde formalno postoji višepartijski sistem ali u praksi o svemu odlučuje jedan čovek -Vučić !
Kada Kurir objavi ovakve naslovne strane sa Nikolićem i Jorgovankom Tabaković to znači da se premijer dopisuje sa njima preko novina.
Poruka glasi: “ Znam za vaše brljotine i iskoristiću ih ako me ne budete slušali ! “
Kurir objavi ovakve stvari a onda premijer gostuje na televiziji i kaže kako on podržava predsednika ili podržava guvernerku.Podržava ih u stvari do onog trenutka dokle mu koriste i dok ih drži u šaci,dok služe ostvarenju njegovih ličnih ciljeva.
Da se razumemo,postoje i drugi listovi u Srbiji koji su isto tako u službi Vučića i njegove lične vlasti nad Srbijom i ne primenjuju sve ovaj recept afirmisanja kulta ličnosti.Neki se spuštaju do nivoa zadnjeg smeća tabloida,neki su specijalizovani za određene slojeve stanovništva a neki za određene načine razmišljanja koje ne mora uvek da se poklapa sa zvaničnom politikom ali suštinski ne škode režimu,pomažu mu da opstane na grbači naivnog naroda.

Postavi komentar