Kataklizma terorizma

kama

Juče su u Parizu teroristi ubili novinare i karikaturiste jednog francuskog satiričnog lista.Upali su u redakciju i jednostavno poubijali prisutne uzvikujući: „Osvetili smo proroka Muhameda !
Ceo civilizovani svet je zgrožen i jedinstven u osudi ovog gnusnog čina i pita se sa pravom odakle toliko nasilja i mržnje ?
Razmišljao sam o tome kako na to reaguje prosečan čovek islamske vere širom sveta ? Da li običan svet zaista smatra da su teroristi mučenici,osvetnici,Alahovi i Muhamedovi šehidi i tome slično ? Verovatno je jako mnogo i takvih ali je zato dužnost onih koji se groze nasilja da podignu svoj glas i da jasno kažu: „Ne,islam nije i nikada neće biti nasilje i vi ste obični zločinci i ne govorite i ne činite to a pogotovo ne u naše ime !“ Takvih glasova sam čuo juče iz kruga mojih prijatelja i jako sam zadovoljan brzinom i oštrinom njihove reakcije.
Da se vratimo na sam teroristički akt.Kaže se da su tobožnji povod bile karikature proroka Muhameda.Meni se ipak čini da je stvarni povod ismevanje Abu Bakr al-Bagdadija glavnog razbojničkog šefa nečega što se naziva islamskom državom ili kalifatom.Ovaj zločinac koga na svu sramotu nazivaju emirom i kalifom predvodi jednu rulju koja na severu Iraka i istoku Sirije kontroliše veliku teritoriju na kojoj sprovodi svaku vrstu nasilja.Dovoljno je nabrojati samo progon nacionalnih manjina,ubijanje i maltretiranje hrišćana(otimanje imovine,novca,kuća kao i obeležavanje hrišćana i njihovo prisiljavanje da nose trake kako bi ih lakše diskriminisali),ukidanje škola i zabranjivanje devojčicama da ih pohađaju,silovanje maloletnica i njihovo prisiljavanje da se udaje za vojnike,odsecanje glava kidnapovanim taocima iz evropskih zemalja itd. itd. Spisak je beskonačan.I sve se to tobože čini u ime islama.
Reč je naravno o manipulaciji verskim osećanjima ali to očigledno pali i to na ne malom broju ljudi,pogotovo onih koji nemaju ništa ili jedva da imaju nešto.Oni vide da je ovaj svet,svet DRŽAVNOG terorizma,svet u kome se pod maskom borbe za demokratiju i ljudska prava bombarduju nezavisne države i to pod lažnim obrazloženjima da podržavaju terorizam ili imaju hemijsko oružje ili dalekometno oružje i… spisak je beskonačan.Pravi motiv vojnih intervencija u svetu(pre svega američkih) je nafta a ne demokratija.Američka politika je znala da trpi i najnedemokratskije režime ako joj je to bilo u interesu a napadala je i demokratske ako joj je to bilo u interesu.Sve dok postoji takva politika biće i terorizma,pogotovo islamskog jer je sticajem okolnosti ogroman deo naftnih resursa u svetu u rukama islamskih država.
Poslednji koji su pokušavali da naprave promene u američkoj politici bili su braća Kenedi Džon i Robert – zato su i ubijeni !
Iz svega ne treba izvući zaključak da jedini odgovor na američki državni terorizam treba da bude divljaštvo i nezapamćeno nasilje najprimitivnijeg tipa a sve u ime islama jer postoji milion načina da se izrazi neslaganje sa modernim imperijalizmom i neokolonijalizmom ali na MIRAN način a ne nasiljem.
Ako je ovaj svet zasnovan umnogome na nasilju dužnost je svakog čoveka da protiv njega podigne glas i to uvek i u svakoj prilici a najviše onda kada nasilje vrše pripadnici njegovog naroda ili njegove vere ! I za kraj OBRAZOVANJE,OBRAZOVANJE,OBRAZOVANJE na prvo mesto ! OLOVKE I RAČUNARE A NE BOMBE I KAME !!!

Postavi komentar