Освета понављача !

strajk

Министарство просвете упутило је синдикатима предлог споразума о прекиду штрајка, у којем се не помињу финансијске одредбе, али се наводи да би платни разреди у јавном сектору требало да буду уређени до краја године.

Како је агенцији Бета речено у ресорном министарству, наредни састанак са представницима синдиката требало би да буде одржан у понедељак.

Споразум не садржи било какве износе, али се у њему наводи да ће уколико буде уштеда у буџету Министарства просвете то бити исплаћено просветарима и искоришћено за побољшање њиховог материјалног положаја.

Из министарства прецизирају да би уштеде могле да буду остварене рационализацијом у просветном систему.

ДАКЛЕ БАХАТОСТИ И БЕЗОБРАЗЛУКУ ОВЕ ВЛАСТИ НЕМА КРАЈА !
ОД ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА СЕ ТРАЖИ ДА ПРЕКИНУ ШТРАЈК У ЗАМЕНУ ЗА МАЛО МАГЛЕ !
Платни разреди у јавном сектору би ТРЕБАЛО да буду уређени до краја године. – ТА РЕЧЕНИЦА НЕ ЗНАЧИ НИШТА,НЕ ОБАВЕЗУЈЕ НА НИШТА И САВРШЕН ЈЕ ИЗГОВОР ЗА СВЕ ВРСТЕ ИЗГОВОРА !
Наредни састанак је тек у понедељак,26. јануара.Претпостављам зато јер неспособни кадровици господар Вулета у влади сами без њега не могу ништа ни да одлуче ни да реше (ауторитарни режим и карикатура демократије на делу).Власт очигледно и даље мисли да је проток времена довољан да просветни радници сами одустану од штрајка ( а онда би могли још мало да им скинемо све онако реформаторски и напредњачки).Као да власт изазива просветне раднике пред најављени марш за 27.јануар.
Уколико буде уштеда у буџету министарства просвете то ће бити дато просветним радницима. – СРЕДСТАВА И САД ИМА,ПОНАЈВИШЕ ЗА ГОМИЛУ БЕСКОРИСНИХ СЕМИНАРА И КО ЗНА ЗА ШТА СВЕ ЈОШ,САМО ШТО ВЛАСТ ТА СРЕДСТВА НЕЋЕ ДА ПРЕУСМЕРИ !
Уштеде могу бити остварене рационализацијом у просветном систему. – ИМА ЛИ ЈАСНИЈЕ НАЈАВЕ МАСОВНОГ ОТПУШТАЊА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА ?

Postavi komentar