Tito i ja (drugi deo)

boss

Šta se zamera Titu ? Oni koji žele da ga diskredituju na providan i primitivan način polaze od njegovog porekla.Oni gluplji to pokušavaju da urade izmišljajući najneverovatnije izmišljotine koje ga povezuju sa Habsburzima,sa Čerčilom,sa Jevrejima pokušavajući da uvere javnost kako je naprosto nemoguće da se jedan takav čovek,koji je pola veka vladao nad dvadeset i nešto miliona stanovnika jednostavno pojavio niotkuda,iz naroda,sa prostim seljačkim poreklom.Oni malo pametniji zameraju mu njegovo hrvatsko poreklo.To je ono došao Hrvat da uništi srpski narod.Pri tome zaboravljaju nekoliko sitnica.Kao prvo partizanska vojska koja je dovela Tita na vlast bila je sastavljena u početku rata skoro isključivo od Srba a krajem rata većinski od Srba.Sviđalo se to nekima ili ne Srbi su bili najvatreniji titoisti a kada je Tito umro najviše se plakalo,klelo i zaklinjalo upravo u krajevima gde su živeli Srbi.Može se danas lagati o tome ali to su činjenice za koje postoji jako mnogo dokaza.Znači ako pođemo od pretpostavke da su Tita zapravo Srbi doveli na vlast onda teško može da prođe priča o nekom nametanju.Ako je on bio greška to je bila srpska greška !
Tito je od rane mladosti bio sklon avanturističkom načinu života.Već sa dvadeset godina obišao je skoro celu Evropu radeći razne poslove i ko zna šta bi sa njim bilo da nije došlo do Prvog svetskog rata.
Dosta česta optužba na njegov račun bila je što je prikrivao da je ratovao 1914. godine kao austrougarski vojnik.To je iskorišteno da mu se onda posle pripišu i nepostojeći zločini koje je tada tobože počinio a za šta nema apsolutno nikakvih dolaza.No nesumnjivo je da tada još ne možemo govoriti o nekoj jugoslovenskoj ideji kod njega.Ponašao se kao i većina njegovih sunarodnika Hrvata i Slovenaca – borio se za Austro-Ugarsku.Osim toga oni koji ga kritikuju zbog toga trebali bi da se prisete da je u mnogim pukovima austrougarske vojske koja je napala na Srbiju 1914. godine bilo i do 25% pa i više procenata Srba najviše iz Like koji se baš i nisu rado predavali,šta više često su kidisali jače i bolje na Srbe iz Srbije nego vojnici ostalih nacionalnosti.
Godine 1915. Josip Broz je prekomandovan na istočni,ruski front gde je ranjen i zarobljen.Dugo se mislilo da je mrtav.Njegovo ime se pojavilo na listi mrtvih austrougarske vojske.Tu se onda tvrdi da je on zapravo stvarno poginuo a da je jedan ruski vojnik preuzeo njegov identitet pokušavajući da se spase od smrti.Pogledajte kako se neki Hrvati zezaju sa time u solidnom igranom filmu „Jozef“.Nalazi se na jutjubu. :)I ako simpatična ta priča teško može biti istina.U zarobljeništvu je Tita zatekla boljševička revolucija.
Meni je boljševizam uvek bio odvratan,Lenjin je za mene učitelj masovnog ubice Staljina.Teror prema svim neistomišljenicima je zapravo počeo za vreme Lenjina a Staljin ga je samo nastavio u masovnijem obliku.Nisam pristalica nikakve diktature,pa ni komunističke.
Tito je postao pristalica komunizma a ja komunista nisam niti to nameravam da budem pa taj deo njegove ličnosti ne mogu i nemam nameru da simpatišem.
U Rusiji se Tito prvi put oženio maloletnom Ruskinjom a ženiće se posle još mnogo puta.Nesumnjivo je bio veliki švaler no mora se reći da se prema svim svojim suprugama poneo izuzetno ružno.Zbog njega su mnogo propatile a neke su na osnovu njegovog mišljenja i izgubile život u Staljinovim čistkama.Smetale su mu u karijeri,u napredovanju na društvenoj lestvici.
Đorđe Milošević
nastaviće se….

Postavi komentar