Мало певања , мало криминала , ето вам идеала !

ceca

Неће ово бити текст о једној певачици.Биће ово текст о једном друштву које је изгубило сваки систем вредности.Гледам ту децу на овој слици са јучерашњег концерта у Новом Саду и за њих чак имам донекле разумевања.Зашто би волели нешто друго ? Да ли им је неко стварно понудио нешто друго у овој земљи ? Постоје наравно и други,који се не дају и не пристају,побуњеници којих је одувек било и на сву срећу одувек ће их и бити али је дужност нас старијих да се боримо за сваког залуталог, за сваког изгубљеног.
Та деца већином,за данашње услове живота живе бедно,без икакве наде.И данас сам у новинама као и много пута до сада видео текст о томе да огромна већина студената жели да оде из ове земље јер не види никакву перспективу.Нико им овде не нуди ништа лепо,ни добро.Једино им се нуди нека магловита светла будућност за коју се редовно после неколико година докаже да је утопија.Верујте ми ја у томе имам сасвим довољно искуства.Имам 45 година и добро се сећам како су ме лагали свих ових година и шта су ми све обећавали разноразни политичари и остали продавци магле.Све се показало као лаж.
Клинци сасвим исправно размишљају логиком – Хоћу све и хоћу сада ! Виде да се у овом друштву може успети само преко криминала.За идеале гину будале,певао је Бора Чорба пре много година…
Па ко је онда крив и шта да се ради ?
У двадесетом веку је погинуло бар два милиона Срба а још милион је напустило своју земљу.То су огромни губици,ненадокнадиви.Оно што је остало заслужује да буде сачувано не само,сачувано у животу,него сачувано и у здравом и нормалном погледу на свет,сачувано у моралном погледу.
Одговорност најобразованијих људи у Србији,сада је огромна.Ако они ћуте,ако они не говоре биће још много горе јер ОД НЕУКУСА ДО НАСИЉА ЈЕ САМО ЈЕДАН МАЛИ И ЛАГАНИ КОРАК !
Одговорност медија није ништа мања.Свако промовисање кичерозних,новокомпонованих творевина је злочин,ништа мањи од убиства,ништа мањи од силовања,ништа мањи од крађе ! То народ воли,то народ слуша није никакво оправдање ! Српски народ има своју предивну традицију,има своју предивну музику која нема никакве везе са овим шундом и талогом !Српски народ је и европски народ и део Европе и део света и његове уметничке баштине.Мора се више на томе инсистирати ! Праве вредности на телевизију,праве вредности на медије.Не треба ништа забрањивати од новокомпоноване музике али држава то финансијски не сме да подржава,нити сме да помаже телевизије и медије који то промовишу јер то оставља разорне последице по наш народ !
Одговорност политичара је ипак највећа ! Власт је слатка и зарад власти многи би продали и оца и мајку а камоли народ, но политичари су онакви каквима их ми формирамо.Нико се не пење до самољубивих висина ако се не ослања на слабе и безидејне масе.Образован човек је у већини случајева човек са кичмом (има и изузетака знам врло добро),значи што више образованих људи то мање проблема ове врсте.
На крају,када би сваку девојчицу данас питали да ли хоће да буде певачица на Гранду или Пинку,старлета,промотерка или томе слично или жели да буде наставница или професорка,сигуран сам да би убедљиво победила прва опција.Исто тако и код дечака.Већина би да буду кримоси,жестоки момци а од спорта их занимају само паре а мање вештина,уживање и радост.Е на томе би они који воде ову државу требало добро да се замисле.Ја сумњам да они уопште то желе али нема везе.Важно је да говоримо о томе и то што гласније !
Улажите у образовање !Подигните углед просветних радника (не ради се ту искључиво о новцу) јер како да будемо ауторитети тој деци ако једва састављамо крај с крајем ?
А ви децо ? Не делим вам никакве савете.Радите како мислите да треба,слушајте оно што волите али не заборавите да се људи сећају највише бунтовника,оних који имају храбрости да искораче испред осталих,оних који су другачији,оних који су спремни и да по цену да остану у мањини до краја истрају у свом укусу – у преводу КУДА ИДУ СВИ НЕМОЈ И ТИ !

1 comments

  1. Mirjana Skobo · 14 januara, 2015

    Istina!

    Sviđa se 1 person

Postavi komentar